Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Ψήφισμα από την σύσκεψη των φορέων 2,4,14 στον Ε.& Ε.Σ.Π.

Στην κοινή  Παμπατραϊκή σύσκεψη  Επαγγελματικών και Επιστημονικών φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/4/2014 στην αίθουσα του Ε&ΕΣΠ, αναλύθηκε η δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοί μας, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης ανέρμαστης πολιτικής με αποτέλεσμα τα απειλητικά σημειώματα, τα κατασχετήρια και η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  :

 

Διαπιστώνουμε

 

         Χιλιάδες συνάδελφοί μας απειλούνται με κατασχέσεις και προσωποκράτηση από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), για οφειλές προς τους ασφαλιστικούς μας φορείς (ίδια χρέη) (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) και τις Τράπεζες.

         Οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές δεν αντιμετωπίζουν την κρίση αλλά αντίθετα δημιουργούν κρίση, παρατεταμένη ύφεση, κοινωνική εξαθλίωση και καταστροφή. Οι εισφορές οφείλονται λόγω ακριβώς αυτής της κατάστασης, που οδηγεί τους συναδέλφους μας σε αδυναμία πληρωμών. 

         Η κυβέρνηση αγνοεί τις προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων και Επιμελητηρίων που δίνουν θετική διέξοδο τόσο στους ασφαλισμένους, όσο και στην βιωσιμότητα των ταμείων.

         Οι Τράπεζες υπεύθυνες και αυτές για την κρίση, απαιτούν διακανονισμό με όρους πριν την κρίση, ενώ έχουν χρηματοδοτηθεί με δισ. ευρώ που «φορτώνονται» στις πλάτες μας, αλλά και στις πλάτες των ερχόμενων γενεών.

         Η Κυβέρνηση προχωρεί σε αναποτελεσματικά μέτρα τρομοκράτησης, διασυρμού  και  καταστροφής των συναδέλφων μας.

 

            Αιτούμεθα

 

         Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προληπτικό έλεγχο και διάγνωση σε όλους τους ασφαλισμένους.

         Πάγωμα των οφειλών έως και το 2015 και εκ νέου αντιμετώπιση ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις (χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις).

         Κατάργηση του Μεταξικού  Νόμου που επιβάλλει προσωποκράτηση για ίδια χρέη. Καμία κατάσχεση λογαριασμών ή περιουσιακών στοιχείων.

         Τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας για όσο διάστημα χρειαστεί.

         Ολοκληρωμένο σχέδιο κρατικής χρηματοδότησης χωρίς περικοπές σε συντάξεις και παροχές υγείας. 

         Ορθολογικό διακανονισμό στα δάνεια Τραπεζών (σεισμοδάνεια, πυροδάνεια, ΤΕΜΠΜΕ).

 

            Αποφασίζουμε

 

         Συντονισμό της δράσης μας τόσο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και Πανελλαδικά με παρέμβαση στα 3βάθμια όργανα για οργάνωση Πανελλαδικής Κινητοποίησης με αιχμή το ασφαλιστικό, έως Ευρωεκλογές αρχές Μαΐου.

         Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, να φέρουν το θέμα στη Βουλή, τον Γεν. Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τους Αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού να τοποθετηθούν για το θέμα.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε

 

Υπογράφουν οι  συμμετέχοντες φορείς

Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, Επιμελητήριο Αχαΐας, Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας 10ο  Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου & Δυτ. Ελλάδας,  Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας, Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας,  Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας , Σύνδεσμος Εμπορικών Αντ/πων  & Διανομέων Δυτ. Ελλάδας –Πελοποννήσου Ηπείρου & Νήσων Ιονίου,  Σύλλογος Βιβλιοπωλών Ν. Αχαΐας , Ένωση Κατασκευαστών Πάτρας, Σύλλογος Οπτικών Πάτρας, Σύνδεσμος Εμπόρων  Βιοτεχνών Υαλοπινάκων Πάτρας και παρευρέθη ο εκπρόσωπος του ΙΝΚΑ κος Γεώργιος Λεχουρίτης.                                                                                                  

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search