Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Με απόφαση του Άρειου Πάγου 700.000 σπίτια βορά στα νεφελώδη funds

Με απόφαση που εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ  ο Άρειος Πάγος τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης  «κόκκινων» δανείων, των γνωστών funds να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια που αποτελούν πρώτη κατοικία.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος στα γνωστά κοράκια που αγόρασαν τα  κόκκινα δάνεια αντί πινακίου φακής να πετάξουν κυριολεκτικά στο δρόμο 700.000 οικογένειες.

Τράπεζες, funds και servicers κερδοσκοπούν ασύδοτα πάνω στην δυστυχία και την φτωχοποίηση μεγάλου κομματιού της Ελληνικής κοινωνίας.  Με τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές  τα νεφελώδη αμφιλεγόμενα funds της  αδιαφάνειας και  της ανωνυμίας  υπολογίζεται ότι θα ζημιώσουν και το Ελληνικό Δημόσιο για πάνω από 50 δις.

Οι ανακεφαλοποιημένες από τα χρήματα του Ελληνικού λαού συστημικές τράπεζες «απαλλαγμένες» από τα βάρη των κόκκινων δανείων   πανηγυρίζουν  μαζί με την Κυβέρνηση για τις αναβαθμίσεις του «αξιόχρεου» από τους διεθνείς  οίκους τη στιγμή που η πραγματική οικονομία της χώρας και τα οικονομικά των πολιτών της καταβαραθρώνονται. Ακόμη με την ραγδαία αύξηση των επιτοκίων μια νέα γενιά ανεξυπηρέτητων  δανείων και πλειστηριασμών είναι προ των πυλών.

Είναι απαραίτητη μία συνολική δίκαιη λύση για την κοινωνική συνοχή και την αναθέρμανση της οικονομικής ζωής της χώρας :

  • Δημιουργία Δημόσιας Τράπεζας ειδικού σκοπού που θα αναλάβει να  αγοράσει τα «κόκκινα» δάνεια και θα δώσει δυνατότητα στους δανειολήπτες μακροχρόνιας εξόφλησης ανάλογα με τα εισοδήματά τους και στα ποσά που αγοράστηκαν  τα δάνεια.
  • Κατάργηση πτωχευτικού νόμου και εξωδικαστικού
  • Εγγυημένη προστασία πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης
  • Να μπει επιτέλους φρένο στην τραπεζική ασυλία και ασυδοσία

Ο Σύλλογος μας και στο παρελθόν ήταν παρών και πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης. Έτσι και τώρα  δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλάι των συναδέλφων και των συμπολιτών μας .

Καλούμε και τους άλλους μαζικούς φορείς της πόλης με προεξάρχοντα τον Δικηγορικό Σύλλογο σε συντονισμό και ενεργοποίηση επιτροπής αλληλεγγύης για να αποτρέψουμε στην πράξη τους  πλειστηριασμούς και τη βαρβαρότητα των εξώσεων.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search