Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας αισθάνονται την ανάγκη να συγχαρούν την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για την επιχείρηση και την επέμβασή της το απόγευμα του Σαββάτου 17/10/2015, με αποτέλεσμα την κατάσχεση ειδών παρεμπορίου και την επιβολή προστίμων.

 

Το Κράτος ζημιώνεται εκατομμύρια ευρώ από τη μάστιγα του παρεμπορίου και το λαθρεμπόριο καυσίμων. Περίπου 26 δις είναι το ΦΠΑ που χάνεται από το Λαθρεμπόριο-Παρεμπόριο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν από τη δυσβάσταχτη φορολογία – μέτρα και η φυσική εξόντωσή τους είναι προ των πυλών.

 

Ελπίζουμε να υπάρξει η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση και η συνεργασία των φορέων ώστε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί εντατικά για να παταχθούν ολοσχερώς οι πηγές του παρεμπορίου με αποτέλεσμα και χρήματα να μπουν στα κρατικά ταμεία, αλλά και να εκπονηθεί άμεσα σχέδιο για ελάφρυνση των άδικων βαρών που αδυνατεί πια να σηκώσει ο μικρός επιχειρηματίας και ο αυτοαπασχολούμενος. Η πρόταση του ΕΕΣΠ είναι επίκαιρη και κατατίθεται προς την νέα κυβέρνηση: χρήματα  από τα πρόστιμα που επιβάλλονται στο παρεμπόριο να κατατίθενται στον Ασφαλιστικό μας φορέα Ο.Α.Ε.Ε.

 

Η συνάντηση του ΕΕΣΠ με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δείχνει ότι βρήκε ευήκοα ώτα. Η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την ομαλή λειτουργία της πόλης (ασφάλεια, πεζές περιπολίες, κυκλοφοριακό κ.ά.) θα συνεχιστεί.

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search