Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΕ κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο

Τα μνημονιακά μέτρα της τελευταίας πενταετίας που θα αντιμετώπιζαν δήθεν την οικονομική κρίση, τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας, δημιούργησαν όπως ήταν προφανές ασφυκτικό οικονομικό κλοιό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ύφεση που δημιουργήθηκε είχε σαν συνέπεια να κλείσουν 250.000 περίπου επιχειρήσεις και άλλες 150.000 να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Είναι φανερό πλέον ότι το παραπάνω μοντέλο διαχείρισης-αντιμετώπισης της κρίσης έχει αποτύχει, αφήνοντας τα βαθιά τα σημάδια στην ελληνική οικονομία.

Η εξοντωτική φορολόγησή μας από το πρώτο ευρώ, οι έμμεσες και άμεσες επιδρομές φορολόγησης, τα υπέρογκα ποσά εισφορών στον ΟΑΕΕ χωρίς σύνδεση με το πραγματικό εισόδημα κάνουν το τοπίο «κινούμενη άμμο» όπου διακυβεύεται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές προκαλούν μια κοινωνία που πέντε χρόνια καλείται σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα, με 1,5 εκατομμύρια ανέργους, επιχειρήσεις λεηλατημένες, δημόσιο χρέος μεγαλύτερο από την αρχή των μέτρων ύφεσης.

Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει με ένα ΟΧΙ στα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές γιατί δεν είναι δυνατόν να απαιτείς «κόλαση με ανθρώπινο πρόσωπο».

Χρέος μας να συγκροτήσουμε μαζικό κίνημα ενάντια σε κάθε υφεσιακό μέτρο.

Περίπου 380.000 συνάδελφοί μας όφειλαν στον ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ό,τι συνεπάγεται για το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας αυτών και των οικογενειών τους.

Τα τελευταία μέτρα νόμος 4321/2015(ρύθμισης 100 δόσεων) το τέλος των διώξεων από τα ΚΕΑΟ, η αφαίρεση από τα πινάκια των δικαστικών υποθέσεων για οφειλές στον ΟΑΕΕ σε συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, η νομοθετική ρύθμιση που προωθείται ώστε να μην υπάρχουν προσημειώσεις και προσαυξήσεις φόρων σε όσους εκ των ασφαλισμένων καθυστερούν την καταβολή οφειλών, το «ακατάσχετο» των λογαριασμών που προωθείται, λογαριασμούς από τους οποίους αποπληρώνονται οι δόσεις υπέρ του ΟΑΕΕ, οι δεσμεύσεις ότι ο ΟΑΕΕ δεν θα ζητήσει κατασχέσεις κ.α. κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Περίπου 115.000 ασφαλισμένοι έκαναν χρήση του νόμου 4321/2015 (100 δόσεις) ενώ η παράταση  έως το τέλος του μήνα 26 Ιουνίου δίνει την ευκαιρία τακτοποίησης και άλλων επαγγελματιών.

Η συνεχιζόμενη όμως κατάσταση, δεν εγγυάται ότι θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της ρύθμισης στο άμεσο μέλλον.

 

Ο Ε&ΕΣΠ συνεχίζει και επιμένει στη λογική ένταξης ΟΛΩΝ ακόμα και με ελεύθερη επιλογή χαμηλής κατηγορίας  στα ταμεία, με σύνθημα ΟΛΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ, καταθέτει τις προτάσεις:

 1. Κεφαλοποίηση «πάγωμα» οφειλών . Δυνατότητα  ελαχίστου ποσού 50€ για το κεφαλοποιημένο χρέος, με υποχρέωση καταβολής των τρεχούμενων λαμβάνοντας υπ’ όψιν το εισόδημα.
 2. Ελεύθερη επιλογή κατηγορίας, έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο ασφαλισμένος και να παραμένει ενεργός.
 3. Συμψηφισμός των υπό σύνταξη συναδέλφων στο ποσό των 40.000€ αντί των 20.000€ που ισχύει σήμερα. Βάζουμε τέλος στην ιδιότυπη ομηρεία και εκβιασμό που κρατούσαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις τις επιχειρήσεις.
 4. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ΟΛΟΥΣ (minimum 1-2 μηνιαίες εισφορές).
 5. Δημιουργία μιας χαμηλής κατηγορίας για ένταξη των επιχειρηματιών που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.
 6. Τα διαθέσιμα για τους ανέργους επιχειρηματίες περίπου 200εκατ.€ που παρακρατήθηκαν από εμάς  με χαλάρωση των όρων και προϋποθέσεων να δοθούν στους ανέργους Μ. Μεσαίους.
 7. Επιβράβευση των συνεπών ασφαλισμένων.

Στόχος η επανένταξη 350.000 ασφαλισμένων που έχουν απολέσει το δικαίωμα ασφάλισης . Οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ότι το σύστημα είναι ανταποδοτικό και το ύψος της σύνταξής τους εξαρτάται από τις εισφορές, επομένως μόλις θα έχουν την δυνατότητα και θα ανακτήσουν το εισόδημά τους θα επιδιώξουν να πληρώσουν τα χρέη τους και να επιλέξουν ανωτέρα κλίμακα ασφαλιστικών εισφορών  . Κεντρικό ζητούμενο η διασφάλιση του Δημοσίου χαρακτήρα του Ασφαλιστικού συστήματος και η λειτουργία με φερέγγυο τρόπο και βιώσιμη προοπτική.

 

Το Δ.Σ. του ΕΕΣΠ  απεφάσισε διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων με:

 1. Δελτίο τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
 2. Συντονισμό και συγκέντρωση όλων των Συλλόγων, Σωματείων κ.α. για κοινό ψήφισμα.
 3. Κινητοποίηση και επίδοση του κοινού ψηφίσματος την Τετάρτη 10/06/2015 στα κεντρικά του ΟΑΕΕ.
 4. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μαζί με άλλους φορείς με αιχμή το Ασφαλιστικό, Φορολογικό. Την Τετάρτη 10/06/2015 μετά την επίδοση του εγγράφου στον ΟΑΕΕ στις 8:30 π.μ. για αποκλεισμό στην Α’ Δ.Ο.Υ. Πατρών και την Πέμπτη 11/06/2015 στις 19:00 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.
 5. Συγκέντρωση συζήτηση την Τετάρτη 17/06/2015 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου με τον Διοικητή του ΟΑΕΕ κύριο Πετρόπουλο Αναστάσιο με θέμα το μέλλον και η προοπτική του ΟΑΕΕ.

Στη συγκέντρωση θα παρουσιαστούν από φορείς του Συνδικαλιστικού κινήματος οι διεκδικητικές,  υποστηρικτικές υπηρεσίες (Ασφαλιστικές, Νομικές, Φορολογικές, Τραπεζικές κ.ά) που προσφέρουμε εντελώς δωρεάν.

 

Την παρούσα ανακοίνωση συμφώνησαν και την υπογράφου οι κάτωθι Εμπορικοί  και Κλαδικοί Σύλλογοι:

 

Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών

 

Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγίου 

 

Εμπορικός & Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος  Δήμου Δύμης

 

Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Πάτρας

 

Σύλλογος Βιβλιοπωλών Πάτρας

 

Σύνδεσμος Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων Πάτρας

 

Σύλλογος Αεριούχων Ποτών Πάτρας

 

Σύνδεσμος Εμπορικών Αντ/πων Διανομέων Δυτ. Ελλάδος Πελοποννήσου Ηπείρου & Νήσων Ιονίου 

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search