Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Δελτίο τύπου για τις εμπορικές μισθώσεις

Ο  Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών κατέθεσε έγκαιρα  στο Υπουργείο Ανάπτυξης τις προτάσεις του για τις εμπορικές μισθώσεις.

Δυστυχώς η εξέλιξη για 3χρόνια προστασίας της εμπορικής μίσθωσης δεν ικανοποιεί το σύνολο του εμπορικού κόσμου, αφού σύμφωνα με το φορολογικό νόμο της χώρας μας που μόλις ψηφίστηκε, η περίοδος απόσβεσης μιας επένδυσης είναι τα πέντε χρόνια.

Επομένως η εξαετία θα έπρεπε να είναι το μίνιμουμ προστασίας του συνεπή επιχειρηματία . Δυστυχώς η επιλογή της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει την πολιτική των μνημονίων, που σαν αποτέλεσμα έχουν το κλείσιμο 250χιλ.επιχειρήσεων από την αρχή της κρίσης.

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών με πρότασή του είχε εισηγηθεί και  ψηφίστηκε   Νόμος στο Υπουργείο Ανάπτυξης, την Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού που επέλυσε χιλιάδες διαφορές μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, έτσι ώστε τα δύο μέρη να μην φθάνουν στα Δικαστήρια με χαμένες ατελείωτες εργατοώρες και έξοδα.

Πρότασή μας είναι, στο νέο περιβάλλον η αναβάθμιση των επιτροπών του Φιλικού Διακανονισμού και η απλούστευση  των διαδικασιών μέσω της αιρετής Περιφέρειας.

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search