Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

07-05-2011: Υπουργείο Οικονομικών υπ΄όψιν υπουργού Εθ.Επιχειρ.Προγράμ.καταπολέμ.φοροδιαφυγής 5.5.2011

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών με αφορμή την κατάθεση από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης του  Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής θέλει να επισημάνει τα εξής:

  1. Η προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής θα πρέπει να είναι διαρκής, διαχρονική, και συλλογική και όχι να αντιμετωπίζεται ευκαιριακά για λόγους επικοινωνιακούς ή σκοπιμότητας (κλείσιμο μαύρων τρυπών).
  2. Η διενέργεια ελέγχου σε φορολογούμενους των οποίων οι δηλώσεις δεν δικαιολογούν την μεγάλη περιουσία τους μας βρίσκει σύμφωνους και προφανώς είναι το αυτονόητο.
  3. Η κατάργηση του Κ.Β.Σ.  και των «χειραψιών» των επιχειρηματιών με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι βήματα που στην Ευρώπη όπως επικαλείται η Κυβέρνηση λειτουργούν εδώ και χρόνια ως αυτονόητες διαδικασίες.
  4. Εκφράζουμε την άποψη ότι οι ενέργειες του Υπουργείου πρέπει να στοχεύουν στην παραγόμενη φοροδιαφυγή από το παρεμπόριο, λαθρεμπόριο καυσίμων, εισαγωγές containers με «βαπτισμένα» κοινοτικά προϊόντα, και όχι τους εύκολους στόχους τους «καλούς και μόνιμους πελάτες» του στεγασμένου εμπορίου.
  5. Τονίζουμε στην Κυβέρνηση ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν φοροδιαφεύγουν αλλά λόγω της δραματικής πτώσης του τζίρου που έχει έρθει με το «κλάδεμα» μισθών και συντάξεων των καταναλωτών με την εφαρμογή δογματικά του «μνημονίου»  δεν αντέχουν σε άλλες φοροεπιδρομές.
  6. Καλούμε την Κυβέρνηση να είναι συνεπής στις δικές της υποχρεώσεις και οφειλές.
  7. Τέλος θα πρέπει η Κυβέρνηση να διαθέτει πολιτική βούληση, διαφορετικά το όλο πρόγραμμα θα αποτελεί ένα σενάριο επαναλαμβανόμενο που δεν θα συγκινεί πλέον.
© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search