Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Ο ΕΕΣΠ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το ΔΣ του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών αποφάσισε για την προσεχή Τετάρτη 22/11/23 το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

Θα συμμετάσχει μαζί με άλλους φορείς στην προσυγκέντρωση Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος ώρα 9.30πμ και στην συνέχεια στην πλ. Γεωργίου ώρα 10.30πμ δηλώνοντας την εναντίωσή του στο φορολογικό νομοσχέδιο που εξήγγειλε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 

Τα πάγια δίκαια αιτήματα μας είναι :

  • Άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου
  • Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
  • Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της
  • Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την μη επιβολή νέων φόρων αλλά αντιθέτως για ελάφρυνση. Η επιστροφή στο μέτρο για την φορολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια εκτός από άδικη είναι και αναχρονιστική και αποτελεί ουσιαστικά αποδοχή αποτυχίας για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής παρά την πληθώρα ηλεκτρονικών μέσων και διασταυρώσεων.

Το μέτρο αυτό πλήττει ευθέως όλους τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους επιβαρύνοντάς τους ενώ είναι γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους παλεύει εδώ και πάνω από μια δεκαετίες σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Η αντίδραση μας στο άδικο αυτό μέτρο θα είναι συντονισμένη και δυναμική. Οφείλουμε όλοι να διεκδικήσουμε και να προστατέψουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search