Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Δελτίο Τύπου - Νέος πτωχευτικός - 2η ευκαιρία ή χαριστική βολή;

Ξεκίνησε από την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021 η εφαρμογή του νέου «Πτωχευτικού Νόμου».

Η εφαρμογή του σηματοδοτεί το τέλος της προστασίας της 1ης κατοικίας και θα οδηγήσει  χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες  στην απώλεια των περιουσιών τους. Η εισαγωγή του μεταπτωχευτικού εισοδήματος στην πτωχευτική περιουσία θα οδηγήσει σε εξαθλίωση όσους εισέλθουν στην διαδικασία. Με προκλητικό τρόπο και με ασύμφορους όρους ευνοούνται οι Τράπεζες στις οποίες δίνεται ακόμη και η δυνατότητα μονομερούς ενεργοποίησης της διαδικασίας πτώχευσης. Ακόμη για την συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν δίνεται η δυνατότητα φυσικής παρουσίας στις υποθέσεις που εκδικάζονται στα Ειρηνοδικεία.

Η εφαρμογή του νόμου αυτού όχι μόνον δεν θα αποτελέσει την  δεύτερη ευκαιρία αλλά θα είναι η ταφόπλακα και η χαριστική βολή για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετά από πάνω από δέκα χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης. Θα οδηγήσει χιλιάδες στην εξαθλίωση και θα καταστρέψει τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργησή του νέου πτωχευτικού. Καλούμε την κυβέρνηση να έρθει σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς φορείς για μια δίκαιη διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους που θα παίρνει υπ’ όψιν τις οικονομικές συνθήκες που έχουν προκύψει και τις κοινωνικές ανάγκες. Θα σταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας στο πλάι των συναδέλφων και συνανθρώπων μας για να μην καταστραφούν.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search