Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΕΕΣΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ 15-7-2018

Πάτρα, 12/7/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλεσμα ΕΕΣΠ για την Κυριακάτικη Αργία 15/7/2018

Αγαπητέ Συνάδελφε / Φίλε καταναλωτή,

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών καλεί τα καταστήματα μέλη του την Κυριακή 15/7/2018 να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ και τους καταναλωτές να μην δώσουν ούτε ένα € στην αγορά την Κυριακή.

Και οι πλέον δύσπιστοι έχουν πλέον αντιληφθεί την σκοπιμότητα και το που μας οδηγεί η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

  • Διεθνείς μελέτες όπως και οι μελέτες του ΙΝΕΜΥ (Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών) αποδεικνύουν ότι με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας δεν προκύπτει κανένα οικονομικό όφελος. Το αποτέλεσμα είναι η μεταφορά τζίρου από την Μικρομεσαία τοπική επιχείρηση (ΜμΕ) στις πολυεθνικές αλυσίδες και πολυκαταστήματα. Αυτό έχει σαν συνέπεια την αύξηση της ανεργίας (για κάθε θέση εργασίας σε πολυκατάστημα χάνονται 2,5 θέσεις εργασίας από τις ΜμΕ), την συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας (για κάθε 100€ που ξοδεύει ο καταναλωτής σε πολυεθνική μόνον τα 15 επιστρέφουν στην τοπική αγορά σε αντίθεση με την τοπική ΜμΕ που επιστρέφουν περισσότερα από 55), την βλάβη στην εθνική οικονομία καθώς οι πολυεθνικές έχουν τους τρόπους να φοροδιαφεύγουν και να φοροαποφεύγουν μέσω κλπ.
  • Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο αποτελεί ένα ακόμη όπλο στην ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα. Είναι προπομπός και θα συμπαρασύρει και τον υπόλοιπο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι ελαστικές μορφές εργασίας, η κατάργηση του 8ωρου, ο εργασιακός μεσαίωνας, δεν θα επιτρέψουμε να είναι το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
  • Στον καταναλωτή λείπουν χρήματα και όχι ώρες. Όσο δελεαστικές και αν ακούγονται οι σειρήνες των «υπερπροσφορών» πρέπει να έχει υπ’ όψιν ότι αυτός είναι που θα κληθεί τελικά να πληρώσει το επιπλέον κόστος της Κυριακάτικης λειτουργίας. Όποιος δεν θέλει να δουλεύει Κυριακή δεν ψωνίζει Κυριακή.
  • Η Κυριακή είναι μια μέρα ξεχωριστή. Να την κρατήσουμε «Όμορφη σαν Κυριακή» για την προστασία των οικογενειακών σχέσεων, για την διατήρηση των κοινωνικών δραστηριοτήτων, για το δικαίωμα στην ξεκούραση, σωματική και πνευματική, για τον σεβασμό στα ήθη και τα έθιμά μας.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος καλεί τα μέλη να συμμετέχουν μαζί με συλλόγους και φορείς της πόλης μας στην κινητοποίηση την Κυριακή 15/7 στις 10:30 πμ στην συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

Κανένα € στα ανοικτά καταστήματα την Κυριακή

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search