Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Διαγραφή χρεών προς την Εφορία από νοσηλεία ανασφάλιστων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαγραφή χρεών προς την Εφορία από νοσηλεία ανασφάλιστων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, έπειτα από τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού σχετικά με τον σχεδιασμό νομοθετικής ρύθμισης για τη διαγραφή χρεών προς τις Δ.Ο.Υ. που δημιουργήθηκαν από νοσηλεία ανασφάλιστων, ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών απέστειλε στον Υπουργό σχετική επιστολή σύμφωνα με την οποία τονίζει τη σπουδαιότητα της εν λόγω νομοθετικής ρύθμισης. Το ακριβές κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις σας,  σχεδιάζεται από το Υπουργείο Υγείας νομοθετική ρύθμιση με την οποία προβλέπεται διαγραφή χρεών προς την Εφορία που δημιουργήθηκαν από νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών πριν από το 2015, κόστους 28.000.000 ευρώ. Επιπλέον, αναφέρατε ότι 150.000.000 ευρώ «πάγωσαν» με ενέργειες της κυβέρνησης και δεν μεταφέρθηκαν στις Δ.Ο.Υ..

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε πάγιο αίτημα του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών. Μάλιστα για το χρονικό διάστημα μέχρι και το 2015  μας απασχόλησε έντονα εξαιτίας της τεράστιας ταλαιπωρίας των συναδέλφων στα νοσοκομειακά ιδρύματα, οι οποίοι πέρα από τα προβλήματα υγείας που καλούνταν να αντιμετωπίσουν ήρθαν αντιμέτωποι και με χρέη νοσηλείας  εφόσον  έμειναν ανασφάλιστοι ως απόρροια της οικονομικής κρίσης λόγω των μνημονίων που έπληξαν τη χώρα μας.

Η πρόθεση του Υπουργείου σας να δώσει λύση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα απαλλάσσοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας, αναδεικνύει αφ’ ενός  την κοινωνική ευαισθησία που σας διέπει και αφετέρου δίνει την ευκαιρία σε συναδέλφους εμπόρους και επαγγελματίες να ανακτήσουν την φορολογική τους ενημερότητα.  Αναμένουμε άμεσα  την υπογραφή της εν λόγω νομοθετικής διάταξης και  να γνωρίζετε ότι έχετε τις θερμές ευχαριστίες του εμπορικού κόσμου.»

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search