Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ρύθμιση 120 δόσεων

Πάτρα, 13/5/2019

Δελτίο Τύπου

Ρύθμιση 120 δόσεων σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορεία και ΟΤΑ

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ρύθμιση οφειλών σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορεία, ΟΤΑ σε 120 δόσεις καθώς και Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Το πακέτο αυτών των ρυθμίσεων βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση και δικαιώνει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου μας καθώς συμπεριλαμβάνει διατάξεις που ήταν προτάσεις μας και αντικείμενο των διεκδικήσεών μας όλα αυτά τα χρόνια της σκληρής δοκιμασίας του εμπορικού κόσμου και γενικά της χώρας. Δίνει ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ρυθμίσουν ευνοϊκά και δίκαια τις οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της παρατεταμένης κρίσης. Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις να δούμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία καθώς θα μπορούμε να προγραμματίσουμε τα οικονομικά μας και τα επιχειρηματικά μας σχέδια χωρίς το μεγαλύτερο μέρος του άχθους που δημιουργήθηκε στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα :

  1. Δίνεται η δυνατότητα για ρύθμιση των χρεών έως 31-12-2018 στα Ασφαλιστικά Ταμεία με επανυπολογισμό των εισφορών με βάσει το πραγματικό εισόδημα και κούρεμα των προσαυξήσεων χωρίς περιουσιακά κριτήρια σε έως και 120 δόσεις.
  2. Απεγκλωβίζονται 80.000 περίπου συνάδελφοι που δεν μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν λόγω οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
  3. Σε ότι αφορά την ρύθμιση προς την φορολογική διοίκηση είναι ευνοϊκό ότι επιτρέπει σε εκατομμύρια φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους αποκτώντας τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας και τακτοποιώντας τις υποθέσεις τους µε την Εφορία. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση δεν προβλέπονται περιουσιακά κριτήρια, ενώ τα εισοδήματα που θα λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό του αριθμού των δόσεων θα είναι σε κάθε περίπτωση τα πραγματικά δηλωθέντα και όχι τα τεκμαρτά.  
  4. Σχετικά με τις οφειλές που έχουν συσσωρευτεί από πολίτες και επιχειρήσεις προς τους δήμους και τους δημοτικούς φορείς δίνεται η δυνατότητα διαγραφής των προσαυξήσεων μεταξύ 50% και 100% που θα πετύχουν όσοι ζητήσουν ρύθμιση σε έως και 100 δόσεις.

Τα μέτρα αυτά πέραν από ευνοϊκά για εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους και συμπολίτες μας δημιουργούν και θετικά αποτελέσματα στα οικονομικά των Ασφαλιστικών Ταμείων , των ΟΤΑ και γενικά της Εθνικής Οικονομίας. Συμβάλουν, μαζί με μέτρα που πρόσφατα αναγγέλθηκαν όπως η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων (και μαζί τους η κατάργηση 2 εργάσιμων Κυριακών), η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και σε βασικά αγαθά, στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ούτως ώστε η μικρομεσαία Ελληνική επιχείρηση να σταθεί στα πόδια της και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Επιβεβαιώνεται ότι οι ενωτικοί, μαζικοί αγώνες μέσα από τους Συλλόγους μας μπορούν να δικαιωθούν και να δώσουν θετικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό τον λόγο συνεχίζουμε δυναμικά τις διεκδικήσεις μας με Σύλλογο μαζικό, ενωτικό και αγωνιστικό για την βελτίωση των διατάξεων του παραπάνω νομοσχεδίου και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας όπως :

  • Κεφαλαιοποίηση και μετατροπή της οφειλής σε ασφαλιστικό χρόνο για όσους αδυνατούν να μπουν στη ρύθμιση.
  • Παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στην ρύθμιση.
  • Διαμόρφωση ενός ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος, το οποίο δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  • Συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας πέραν των παραδοσιακών.

Χαμένος είναι μόνον ο αγώνας που δεν δίνεται.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search